در این جلسه که با حضور استاد دکتر اقامیر استاد دکتر اینانلو دستیاران اورولوژی ( دکتر حامد رضایی دکتر حسین گنجعلی دکتر محمد رضا رحیمی دکتر بهروز فتاحی و دکتر محمد رضا جعفری ) د فلو های محترم اندواورولوژی ( دکتر صلواتی و دکتر حمیدی ) برگزار شد ابتدا دکتر رحیمی در مورد تومور های کلیوی صحبت کرد و در انتها نکات تکمیلی توط استاد دکتر اقامیر ارایه گشت.
تظاهرات بالینی توده های کلیوی معمولا به علت رتروپریتونیال بودن کلیه دیر هنگام بروز می کنند که این قضیه باعث بالا بودن احتمال متاستاز حین تشخیص توده های کلیوی می باشد.
علایم این توده ها در مجموع شامل علایم ناشی از رشد موضعی تومور علایم ناشی از سندرمهای پارانیوپلاستیک و علایم ناشی از متستاز می باشد.
که به صورت اجمالی شامل کاهش وزن بی حالی تب تعریق شبانه لنفادنوپاتی گردنی واریکوسلی که با دراز کشیدن جا نمی رود ادم اندام های تحتانی به دلیل درگیری وریدی و علایم مربوط به متاستاز از جمله درد های استخوانی و یا سرفه های مکرر می باشد.
سندرمهای پارانیوپلاستیک نیز شامل هایپرکلسمی هایپرتنشن و پلی ساینمی می گردد.
غربالگری تومور های کلیوی در جامعه عمومی توصیه نمی شود اما در بیماران خاص شامل VHL – بیماران تحت دیالیز پس از سه سال از شروع دیالیز و یا بیمارانی که در سابقه فامیلی سندرمهای سرطانهای کلیوی دارند توصیه می شود.
|